Vaaiga lautele o Nepal

Nepal, igoa atoa feterale Democratic Republic of Nepal, o le laumua o loʻo i Kathmandu, o se atunuʻu i le itu i Saute o Asia, i le itu i saute o mauga o Himalayas, e lata ane i Saina i le itu i matu, o isi vaega e tolu ma tuaoi o Initia.

O Nepal o se atunu'u e tele, fa'alelotu, fa'aigoa fa'aigoa, atunu'u e tele gagana.Nepali o le gagana a le atunuu, ma o le Igilisi e faʻaaogaina e le vasega maualuga.O Nepal e tusa ma le 29 miliona le faitau aofaʻi.81% o Nepalis o Hindu, 10% Puta, 5% Isalama ma 4% Kerisiano (punavai: Nepal National Tea and Coffee Development Board).O le tupe masani a Nepali o le Nepali Rupee, 1 Nepali Rupee0.05 RMB.

图片1

O le ata

Vaituloto o Pokhara 'afwa, Nepal

O le tau o Nepal e na o le lua lava vaitau, mai ia Oketopa ia Mati o le tausaga e sosoo ai o le tau matutu (taumalulu), o timuga e itiiti lava, o le eseesega o le vevela i le va o le taeao ma le afiafi e tele, e tusa ma le 10i le taeao, e oʻo i le 25i le aoauli;O le vaitau timuga (taumafanafana) e pa'ū mai ia Aperila ia Setema.Aperila ma Me e sili ona vevela, ma le maualuga o le vevela e masani ona oʻo i le 36.Talu mai Me, ua tele timuga, e masani ona lolovaia faalavelave.

O Nepal o se atunuʻu faʻatoʻaga o loʻo i ai se tamaoaiga i tua ma o se tasi o atunuʻu e leʻo atinaʻe i le lalolagi.Talu mai le amataga o le vaitau o le 1990, o faiga fa'avae tau tamaoaiga e fa'atatau i maketi e itiiti sona a'afiaga ona o le le mautu fa'apolokiki ma le leaga o atina'e.E fa’alagolago tele i fesoasoani mai fafo, ma le kuata o lana tala o le tupe e maua mai i foa’i ma nogatupe mai fafo.

图片2

O le ata

Fa'ato'aga lauti i Nepale, ma i'a i'a Peak i le mamao

O Saina ma Nepal o ni tuaoi faauo ma se talafaasolopito o le silia ma le 1,000 tausaga o fefaʻasoaʻiga faauo i le va o tagata e lua.O le monike Puta Fa Xian o le Jin Dynasty ma Xuanzang o le Tang Dynasty na asiasi atu i Lumbini, le nofoaga na fanau ai Buddha (o loʻo i le itu i saute o Nepal).I le taimi o le Tang Dynasty, na faaipoipo ai le Princess Chuzhen o Ni ia Songtsan Gambo o Tibet.I le taimi o le Yuan Dynasty, Arniko, o se tufuga lauiloa Nepali, na sau i Saina e vaavaaia le fausiaina o le White Pagoda Temple i Beijing.Talu mai le faʻavaeina o fesoʻotaʻiga faʻavaomalo i le aso 1 o Aokuso, 1955, O le faauoga masani ma le felagolagomai faauo i le va o Saina ma Nepal o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe ma fefaʻatauaʻiga vavalalata.E masani lava ona tuʻuina atu e Nepal le lagolago malosi a Saina i mataupu e fesoʻotaʻi ma Tibet ma Taiwan.Ua tuuina atu e Saina fesoasoani i lona gafatia i le atinae o le tamaoaiga ma agafesootai a Nepal ma o loo faatumauina e atunuu e lua fesootaiga lelei ma le galulue faatasi i mataupu faavaomalo ma faaitulagi.

Tala'aga o lauti i Nepal

O le tala faasolopito o lauti i Nepal na amata mai i le 1840s.E tele faʻamatalaga o le amataga o le laʻau lauti Nepalese, ae o le tele o tusitala talafaasolopito e ioe o uluai lauti na totoina i Nepal o se meaalofa mai le Emeperoa o Saina i le Palemia o Chung Bahadur Rana i le 1842.

图片3

O le ata

Bahadur Rana (18 Iuni 1817 - 25 Fepuari 1877) o le Palemia o Nepal (1846 - 1877).O ia o le na faavaeina le aiga o Rana i lalo o le malo o Shah

I le vaitau o le 1860, o Colonel Gajaraj Singh Thapa, le pule sili o le itumalo o Elam, na paionia le totoina o lauti i le itumalo o Elam.

I le 1863, na fa'atūina ai le Fa'ato'aga Tea elam.

I le 1878, na faʻatūina ai le fale lauti muamua i Elama.

I le 1966, na faʻavae ai e le malo Nepalese le Nepal Tea Development Corporation.

I le 1982, na taʻua ai e le Tupu o Nepal i lena taimi Birendra Bir Bikram Shah ia itumalo e lima o Jhapa Jappa, Ilam Iram, Panchthar Panchetta, Terhathum Drathum ma Dhankuta Dankuta i le itu i Sasaʻe Atinaʻe o le "Nepal Tea District".

图片4

O le ata

Birendra Bir Bickram Shah Dev (28 Tesema 1945 - 1 Iuni 2001) o le lona sefulu o tupu o le Shah Dynasty o Nepal (1972 - 2001, faapaleina i le 1975).

图片5

O le ata

O vaega o lo'o fa'ailogaina i mamanu o lauti o itumalo lauti e lima o Nepal

O le vaega o le lauti o le itu i sasaʻe o Nepal e tuaoi ma le Darjeeling itulagi o Initia ma e iai le tau e tutusa ma le darjeeling tea totō itulagi.O lauti mai lenei itulagi ua manatu o se aiga vavalalata o le lauti Darjeeling, i le tofo ma le manogi.

I le 1993, na faʻavaeina ai le National Tea and Coffee Development Board a Nepal e avea ma tino faʻatonutonu lauti a le malo Nepalese.

Tulaga o lo'o iai nei o le alamanuia Tea i Nepal

O fa'ato'aga lauti i Nepal e aofia ai le eria e tusa ma le 16,718 hectares, fa'atasi ai ma le fua fa'aletausaga e tusa ma le 16.29 miliona kilokalama, e na'o le 0.4% o le aofa'i o le gaosiga o lauti a le lalolagi.

E tusa ma le 142 fa'ato'aga lauti ua resitalaina, 41 fale gaosi lauti tetele, 32 fale gaosi lauti laiti, e tusa ma le 85 kamupani fa'ato'aga lauti ma le 14,898 ua lesitalaina le au faifa'ato'aga lauti laiti.

E 350 kalama le aofa'i o le lauti a tagata ta'itasi i Nepale, ma le averesi o tagata e inu 2.42 ipu i le aso.

图片6

Togala'au lauti Nepal

O le lauti Nepal e tele lava ina auina atu i Initia (90%), Siamani (2.8%), Czech Republic (1.1%), Kazakhstan (0.8%), United States (0.4%), Kanata (0.3%), Farani (0.3%), Saina, United Kingdom, Austria, Nouei, Ausetalia, Tenimaka, Netherlands.

I Ianuari 8, 2018, faatasi ai ma taumafaiga soofaatasi a le National Tea and Coffee Development Board of Nepal, le Matagaluega o Faatoaga Atinae a Nepal, le Himalayan Tea Producers Association ma isi faalapotopotoga talafeagai, na faalauiloa ai e Nepal se faailoga fou o lauti, lea o le a lolomiina. i luga o pusa lauti moni Nepali e faʻalauiloa le lauti Nepali i maketi faavaomalo.O le mamanu o le LOGO fou e aofia ai vaega e lua: Everest ma tusitusiga.O le taimi muamua lea na faʻaaogaina ai e Nepal se LOGO tuʻufaʻatasia talu ona totoina le lauti i le silia ma le 150 tausaga talu ai.O se amataga taua foi mo Nepal e faʻavae lona tulaga i le maketi lauti.

 


Taimi meli: Nov-04-2021