O tau fa'atau lauti i Mombasa, Kenya na pa'ū maualalo

图片3

E ui lava o loʻo faʻaauau pea e le malo o Kenyan le faʻaleleia o le gaosiga o lauti, o le tau vaiaso o lauti faʻatau atu i Mombasa o loʻo paʻu pea i se taamilosaga fou o faʻamaumauga maualalo.

O le vaiaso talu ai, o le averesi o le kilokalama o lauti i Kenya o le US$1.55 (Kenya shillings 167.73), o le tau maualalo i le sefulu tausaga talu ai.Ua pa'ū mai le 1.66 US dollars (179.63 Kenyan shillings) i le vaiaso talu ai, ma o tau o loʻo tumau pea le maualalo mo le tele o lenei tausaga.

O le East African Tea Trade Association (EATTA) na faailoa mai i se lipoti faalevaiaso e faapea, mai le 202,817 vaega o le afifiina o lauti (13,418,083 kilokalama) o loo avanoa mo le faatauina atu, na o le 90,317 pusa lauti na latou faatauina atu (5,835,852 kg).

E tusa ma le 55.47% o pusa lauti o lo'o afifiina e le'i fa'atauina.Ole numera o lauti e leʻi faʻatauina e matua tele lava ona o le tau amata o lauti na faʻatulagaina e le Kenya Tea Development Board.

E tusa ai ma lipoti a le maketi, o kamupani faʻapipiʻi lauti mai Aikupito o loʻo fiafia ma pule i lenei mea, ma o Kazakhstan ma CIS e fiafia tele foi.

"Ona o tau, o kamupani afifi i le lotoifale ua faaitiitia le tele o galuega, ma o le maketi lauti maualalo i Somalia e le o malosi tele."fai mai Edward Mudibo, pule faatonu o le East Africa Tea Trade Association.

Talu mai Ianuari, o le tau o lauti Kenyan o loʻo i luga o se faʻataʻitaʻiga i lalo mo le tele o lenei tausaga, ma le tau averesi o le US $1.80 (se 194.78 precursor), ma o tau i lalo ole US $2 e masani ona taʻua e le maketi o "tea maualalo lelei".

Na fa'atau atu le lauti Kenyan i le tau aupito maualuga o le US$2 (216.42 Kenyan shillings) i lenei tausaga.O lea faamaumauga na aliali mai pea i le kuata muamua.

I le fa'atautu'i i le amataga o le tausaga, o le tau averesi o lauti Kenyan e 1.97 US tālā (213.17 Kenyan shillings).

O le faʻaauau pea o le faʻaitiitia o tau o lauti na tupu ina ua faʻalauiloaina e le malo o Kenya le suiga o le gaosiga o lauti, e aofia ai le suiga o le Kenya Tea Development Agency (KTDA).

O le vaiaso na teʻa nei, na valaʻau ai le Failautusi a le Kapeneta o le Matagaluega o Faʻatoʻaga a Kenya, Peter Munya, i le Kenya Tea Development Agency, ina ia faia ni gaioiga vave ma fuafuaga e faʻateleina ai le au faifaatoaga.'tupe maua ma toe fa'afo'isia le fa'atumauina ma le fa'asili i le alamanuia fa'atupuina o le tomai fa'apisinisi lauti.

"O lau matafaioi sili ona taua o le toe faʻafoʻisia lea o le faʻatagaina muamua a le Kenya Tea Development Board Holding Co., Ltd., lea o loʻo faʻatinoina e ala i le Kenya Tea Development Board Management Services Co., Ltd., ma toe faʻafoʻi a latou lala taʻitasi e tautuaina mea e fiafia i ai. a faifaatoaga ma fai mo tagata e umia sea.Taua.”Fai mai Peter Munia.

O atunuu pito i luga i le fa'avasegaina o lauti e auina atu i fafo o Saina, Initia, Kenya, Sri Lanka, Turkey, Initonesia, Vietnam, Iapani, Iran ma Atenitina.

A'o toe fa'aleleia le tulaga muamua o atunu'u o lo'o gaosia lauti mai le fa'alavelave tau fefa'ataua'iga ona o le fa'ama'i fou o le pale, o le a atili fa'aletonu le tulaga o le tele o le sapalai o le lalolagi.

I le ono masina mai ia Tesema o le tausaga talu ai e oo mai i le taimi nei, o le au faifaatoaga lauti laiti i lalo o le pulega a le Kenya Tea Development Agency ua gaosia le 615 miliona kilokalama o lauti.I le faaopoopo atu i le televave o le faʻalauteleina o le toga lauti i le tele o tausaga, o le maualuga o le gaosiga o lauti e mafua mai foi i tulaga lelei i Kenya i lenei tausaga.Tulaga tau.

O le fa'atau lauti Mombasa i Kenya o se tasi o fa'atau lauti tele i le lalolagi, ma fa'atau atu lauti mai Uganda, Rwanda, Tanzania, Malawi, Etiopia ma le Democratic Republic of Congo.

Na taʻua e le Kenya Tea Development Authority i se faamatalaga talu ai nei e faapea “o le tele o lauti na gaosia i Aferika i Sasaʻe ma isi vaega o le lalolagi ua mafua ai ona paʻu pea le tau o maketi i le lalolagi atoa.”

I le tausaga na tea nei, na paʻu ai i le 6% le tau faʻatautuʻi o lauti pe a faʻatusatusa i le tausaga talu ai, lea na mafua ona o le maualuga o le gaosiga o lenei tausaga ma le faʻaletonu o maketi na mafua mai i le faʻamaʻi fou.

E le gata i lea, o le faʻamalosia o le Kenyan shilling e faasaga i le US dollar e faʻamoemoe e faʻamalo atili ai tupe maua na maua e le au faifaatoʻaga Kenyan mai le fesuiaiga o tupe i le tausaga talu ai, lea ua oʻo i le maualalo o le tala faasolopito o le 111.1 iunite i le averesi.


Taimi meli: Iul-27-2021