Immateriel kulturarvsprojekt i verdensklasse - Tanyang Gongfu teproduktionsevner

Den 10. juni 2023 er Kinas "Dag for kultur- og naturarv".For yderligere at øge befolkningens bevidsthed om beskyttelsen af ​​immateriell kulturarv, arv og videreføre den fremragende traditionelle kinesiske kultur og skabe en god social atmosfære til beskyttelse af immateriell kulturarv, kultur- og naturarvsdagen [Fu'an Immateriell kulturarv] er specielt lanceret for at værdsætte skønheden ved immateriell kulturarv, Føl det sjove ved immateriell arv.

Lad os lære om verdensklasses immaterielle kulturarvsprojekt – Tanyang Gongfu teproduktionsfærdigheder!

chama te

Tanyang Gongfu sort te blev grundlagt i 1851 og er gået i arv i mere end 160 år.Den rangerer først blandt de tre "Fujian røde" sorte teer.Fra primær forarbejdning til raffineret sigtning dannes mere end et dusin produktionsprocesser og teknikker med seks kerner af "rystning, adskillelse, øsning, sigtning, vinning og drifting".Klar rød med gyldne ringe, blød og frisk smag, med en speciel "longan duft", de unikke kvalitetsegenskaber af lys rød og øm bladbund.

Råmaterialet i Tanyang Gongfu er "Tanyang Vegetable Tea".Knopperne er fede eller korte og har hår.Den sorte te fremstillet af den har karakteristika af høj smag og stærk duft.Natur.Fra grønne blade til sort te, gennem mange komplekse processer såsom "Wohong", afhængigt af himlen til at lave te, er teknikkerne ustadige.Den originale "visnende metode" og raffinerede screeningsmetode, der ændrede den enkelte type til en sammensat type, har perfektioneret et sæt videnskabelige " Den unikke evne til at ælte te, det vil sige "let~tung~let~og langsomt~hurtigt~langsomt ryster løs”, gentaget tre gange for at lave det bedste reb.Der er tricks i hver proces, som er vidunderlige.Qing Xianfeng trådte ind på det internationale temarked og nød et højt ry i overklassen i Europa og Amerika.Det har været velstående i lang tid og holdt i hundrede år.Tanyang Gongfu produktionsfærdigheder vil blive inkluderet på den repræsentative liste over national immateriell kulturarv i 2021. Beskyttelsesenheden er Fu'an Tea Industry Association.I øjeblikket er der 1 arvinger på provinsniveau, 7 arvinger på Ningde byniveau og Fu'an arvinger på byniveau 6 personer.

Den 29. november 2022 bestod den 17. regelmæssige samling i UNESCOs mellemstatslige komité for beskyttelse af immaterielle kulturarv gennemgangen, og de "traditionelle kinesiske te-færdigheder og relaterede skikke", herunder produktionsfærdighederne for Tanyang Gongfu-te, var inkluderet på listen over mennesker.Repræsentativ liste over immateriell kulturarv, dette er også det 43. projekt i mit land, der er inkluderet på UNESCOs liste over immaterielle kulturarv.Samtidig er Tanyang Gongfu Tea også et produkt beskyttet af geografiske betegnelser i Kina og et velkendt varemærke i Kina.

 


Indlægstid: 29-jun-2023