Ọnọdụ nyocha nke teaenols na tii fermented microbial

Tii bụ otu n'ime ihe ọṅụṅụ atọ kachasị ukwuu n'ụwa, ọgaranya na polyphenols, nwere antioxidant, mgbochi cancer, mgbochi nje, hypoglycemic, hypolipidemic na ihe omume ndụ na ọrụ nlekọta ahụike.Enwere ike kewaa tii n'ime tii na-abụghị fermented, tii fermented na tii post-fermented dị ka teknụzụ nhazi ya na ogo nke gbaa ụka.Tii post-fermented na-ezo aka tii nke nwere microbial na-ekere òkè na gbaa ụka, dị ka Pu 'er sie tii, Fu Brick tii, Liubao tii emepụtara na China, na Kippukucha, Saryusoso, Yamabukinadeshiko, Suraribijin na Kuroyamecha emepụtara na Japan.Ndị mmadụ na-ahụ teas fermented microbial n'anya maka mmetụta nlekọta ahụike ha dị ka ibelata abụba ọbara, shuga ọbara na cholesterol.

图片1

Mgbe microbial gbaa ụka, tii polyphenols na tii na-agbanwe site enzymes na ọtụtụ polyphenols na ọhụrụ Ọdịdị na-guzobere.Teadenol A na Teadenol B bụ ihe nrụpụta polyphenol dịpụrụ adịpụ na tii fermented na Aspergillus sp (PK-1, FARM AP-21280).N'ime ọmụmụ ihe na-esote, ahụrụ ya n'ọtụtụ tii fermented.Teadenols nwere stereoisomers abụọ, cis-Teadenol A na trans-Teadenol B. Molecular formula C14H12O6, molecular weight 276.06, [MH] -275.0562, structural formula e gosiri na Figure 1. Teadenols nwere cyclic ìgwè na yiri a-ring C. ihe mgbanaka nke flavane 3-alcohols na bụ b-ring fission catechins ewepụtara.Teadenol A na Teadenol B nwere ike biosynthesized site na EGCG na GCG n'otu n'otu.

图片2

N'ime ọmụmụ ihe ndị sochirinụ, a chọpụtara na Teadenol nwere ihe omume dị ndụ dị ka ịkwalite nzuzo nzuzo adiponectin, na-egbochi protin tyrosine phosphatase 1B (PTP1B) okwu na ịcha ọcha, nke dọtara uche nke ọtụtụ ndị nchọpụta.Adiponectin bụ polypeptide a kapịrị ọnụ na anụ ahụ adipose, nke nwere ike ibelata oke nsogbu nke ọrịa metabolic na ụdị ọrịa shuga II.A ghọtara PTP1B ugbu a dị ka ebumnuche ọgwụgwọ maka ọrịa shuga na oke ibu, na-egosi na Teadenol nwere mmetụta hypoglycemic na mbelata ibu.

N'ime akwụkwọ a, a na-enyocha nchọpụta ọdịnaya, biosynthesis, mkpokọta mkpokọta na bioactivity nke Teadenols na tii fermented microbial, iji nye ntọala sayensị na ntụaka usoro maka mmepe na ojiji nke Teadenols.

图片3

▲ TA anụ ahụ foto

01

Nchọpụta Teadenols na tii fermented microbial

Mgbe Teadenols nwetara site na Aspergillus SP (PK-1, FARM AP-21280) tii fermented maka oge mbụ, a na-eji HPLC na LC-MS / MS usoro iji mụọ Teadenols n'ụdị tii dị iche iche.Nnyocha egosiwo na Teadenol na-adịkarị na tii fermented microbial.

图片4

▲ TA, chromatogram mmiri mmiri TB

图片5

▲ Mass spectrometry nke microbial fermented tii na TA na TB

Aspergillus oryzae SP.PK-1, FARM AP-21280, Aspergillus oryzae sp.AO-1, ​​NBRS 4214, Aspergillus awamori sp.SK-1, Aspergillus oryzae Sp.AO-1, ​​NBRS 4214, Aspergillus oryzae sp. , NBRS 4122), Eurotium sp.Ka-1, FARM AP-21291, Achọpụtara mkpokọta Teadenols dị iche iche na tii fermented Kippukucha, Saryusoso, Yamabukinadeshiko, Suraribijin na Kuroyamecha, gentoku-cha rere na Japan, na tii esi nri nke Pu erh, tii Liubao na Fu Brick. tii nke China.

Ọdịnaya nke Teadenols na teas dị iche iche dị iche iche, nke a na-eche na ọ ga-eme ka ọnọdụ nhazi dị iche iche na ọnọdụ gbaa ụka.

图片6

Nnyocha ndị ọzọ gosiri na ọdịnaya Teadenols na akwụkwọ tii na-enweghị nhazi microbial gbaa ụka, dị ka tii tii, tii ojii, tii oolong na tii ọcha, dị oke ala, n'okpuru oke nchọpụta.E gosipụtara ọdịnaya Teadenol n'ime akwụkwọ tii dị iche iche na tebụl 1.

图片7

02

Bioactivity nke Teadenol

Nnyocha e mere egosiwo na Teadenol nwere ike ịkwalite ibu ibu, ịlụso ọrịa shuga ọgụ, ịlụ ọgụ oxidation, gbochie mmụba nke mkpụrụ ndụ kansa na ime ka akpụkpọ ahụ dị ọcha.

Teadenol A nwere ike ịkwalite secretion adiponectin.Adiponectin bụ peptide endogenous nke adipocytes zoro ezo na nke akọwapụtara nke ọma maka anụ ahụ adipose.A na-ejikọta ya nke ọma na anụ ahụ adipose visceral ma nwee mgbochi mkpali na mgbochi atherosclerotic Njirimara.Ya mere Teadenol A nwere ikike ibelata ibu.

Teadenol A na-egbochikwa okwu nke protein tyrosine phosphatase 1B (PTP1B), tyrosine phosphatase na-anabataghị nke ọma na ezinụlọ tyrosine phosphatase protein, nke na-arụ ọrụ na-adịghị mma na ntinye insulin ma bụrụkwa nke a ghọtara ugbu a dị ka ebumnuche ọgwụgwọ maka ọrịa shuga.Teadenol A nwere ike ịhazi insulin nke ọma site na igbochi okwu PTP1B.Ka ọ dị ugbu a, TOMOTAKA et al.gosiri na Teadenol A bụ njikọ nke ogologo yinye fatty acid receptor GPR120, nke nwere ike jikọta ma rụọ ọrụ GPR120 ozugbo ma kwalite secretion nke insulin hormone GLP-1 na intestinal endocrine sel STC-1.Glp-1 na-egbochi agụụ ma na-abawanye mmepụta insulin, na-egosi mmetụta mgbochi ọrịa shuga.Ya mere, Teadenol A nwere mmetụta antidiabetic nwere ike ime.

Ụkpụrụ IC50 nke ọrụ scavenging DPPH na superoxide anion radical scavenging ọrụ nke Teadenol A bụ 64.8 μg/mL na 3.335 mg/mL, n'otu n'otu.Ụkpụrụ IC50 nke mkpokọta ikike antioxidant na ike inye hydrogen bụ 17.6 U/mL na 12 U/ml, n'otu n'otu.E gosikwara na tii tii nwere Teadenol B nwere nnukwu ọrụ mgbochi mgbochi megide mkpụrụ ndụ kansa cancer nke HT-29, ma na-egbochi HT-29 mkpụrụ ndụ cancer nke eriri afọ site na ịbawanye ọkwa nke caspase-3/7, caspase-8 na Caspase. -9, ọnwụ nnabata na ụzọ apoptosis mitochondrial.

Na mgbakwunye, Teadenols bụ klas nke polyphenols nke nwere ike ime ka akpụkpọ ahụ dị ọcha site na igbochi ọrụ melanocyte na njikọ melanin.

图片8

03

Ngwakọta nke Teadenol

Dị ka enwere ike ịhụ site na data nyocha na Tebụl 1, Teadenols na microbial gbaa ụka tii nwere ọdịnaya dị ala na ọnụ ahịa dị elu nke ịba ụba na ịdị ọcha, nke siri ike izute mkpa nke nyocha miri emi na mmepe ngwa.Ya mere, ndị ọkà mmụta emeela ọmụmụ ihe banyere njikọ nke ihe ndị dị otú ahụ site na ntụziaka abụọ nke biotransformation na chemical synthesis.

WULANDARI et al.Inoculated Aspergillus SP (PK-1, FARM AP-21280) na ngwakọta agwakọta nke EGCG igba ogwu na GCG.Mgbe izu 2 nke omenala gachara na 25 ℃, a na-eji HPLC nyochaa nhazi nke usoro omenala.Achọpụtara Teadenol A na Teadenol B.Mgbe e mesịrị, Aspergillus oryzae A. Awamori (NRIB-2061) na Aspergillus oryzae A. Kawachii (IFO-4308) ka etinyere n'ime ngwakọta nke autoclave EGCG na GCG, n'otu n'otu, na-eji otu usoro ahụ.Achọpụtara Teadenol A na Teadenol B na ọkara abụọ ahụ.Ọmụmụ ihe ndị a egosila na mgbanwe microbial nke EGCG na GCG nwere ike ịmepụta Teadenol A na Teadenol B. SONG et al.ejiri EGCG dị ka akụrụngwa na inoculated Aspergillus sp iji mụọ ọnọdụ kachasị mma maka mmepụta Teadenol A na Teadenol B site na mmiri mmiri na omenala siri ike.Nsonaazụ gosiri na mgbanwe CZapEK-DOX gbanwere nwere 5%EGCG na 1% tii ntụ ntụ nwere mkpụrụ kacha elu.Achọpụtara na mgbakwunye nke akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ tii ntụ ntụ emetụtaghị mmepụta nke Teadenol A na Teadenol B, ma na-ebute mmụba nke ọnụọgụ biosynthase.Na mgbakwunye, YOSHIDA et al.Teadenol A na Teadenol B sitere na phloroglucinol.Isi usoro nke njikọ bụ asymmetric α-aminoxy catalytic mmeghachi omume nke organic catalytic aldehydes na intramolecular allyl nnọchi nke palladium-catalyzed phenol.

图片9

▲ Electron microscope nke tii gbaa ụka usoro

04

Ọmụmụ ngwa nke Teadenol

N'ihi nnukwu ọrụ ndu ya, ejirila Teadenol na ọgwụ, nri na nri, ihe ịchọ mma, reagents nchọpụta na mpaghara ndị ọzọ.

Enwere ngwaahịa ndị metụtara ya nwere Teadenols n'ọhịa nri, dị ka Japanese Slimming Tea na tii polyphenols fermented.Na mgbakwunye, Yanagida et al.kwadoro na a pụrụ itinye ihe ọṅụṅụ tii nwere Teadenol A na Teadenol B na nhazi nke nri, condiments, ihe mgbakwunye ahụike, nri anụmanụ na ihe ịchọ mma.ITO et al.kwadebere onye na-ahụ maka anụ ahụ nwere Teadenol nwere mmetụta na-acha ọcha siri ike, mgbochi radical free na mmetụta mgbochi wrinkle.Ọ na-enwekwa mmetụta dị n'ịgwọ ihe otutu, mmiri ara ehi, ịkwalite ọrụ mgbochi, igbochi mbufụt nke sitere na uV na ọnya mgbochi.

Na China, a na-akpọ Teadenol fu tii.Ndị na-eme nchọpụta emewo ọtụtụ ọmụmụ ihe na tii extracts ma ọ bụ ngwakọta nke nwere fu tii A na Fu tii B n'ihe banyere iwetulata lipids ọbara, oke ibu, shuga ọbara, ọbara mgbali elu na ime ka arịa ọbara dị nro.Tii fu dị elu dị ọcha nke Zhao Ming et al dị ọcha ma kwado ya.enwere ike iji ya maka nkwadebe ọgwụ antilipid.He Zhihong et al.mere tii capsules, mbadamba ma ọ bụ granules nwere anhua ọchịchịrị tii nke Fu A na Fu B, gynostema pentaphylla, Rhizoma orientalis, ophiopogon na ọgwụ ndị ọzọ na nri homology ngwaahịa, nke nwere mmetụta doro anya na-adịgide adịgide na ọnwụ arọ na lipid mbelata maka ụdị ọ bụla nke oke ibu. ndị mmadụ.Tan Xiao 'ao kwadebere tii fuzhuan na fuzhuan A na Fuzhuan B, nke dị mfe itinye uche n'ahụ mmadụ ma nwee mmetụta doro anya na mbenata hyperlipidemia, hyperglycemia, ọbara mgbali elu na ime ka arịa ọbara dị nro.

图片10

05

"Asụsụ

Teadenols bụ b-mgbanaka fission catechin ewepụtara na tii microbial fermented, nke enwere ike nweta site na mgbanwe microbial nke epigallocatechin gallate ma ọ bụ site na mkpokọta phloroglucinol.Nnyocha egosiwo na Teadenol dị n'ime teas dị iche iche fermented microbial.Ngwaahịa ndị a gụnyere Aspergillus Niger fermented tii, Aspergillus oryzae fermented tii, Aspergillus oryzae fermented tii, Sachinella fermented tii, Kippukucha (Japan), Saryusoso (Japan), Yamabukinadeshiko (Japan), Suraribijin (Japan), Kuroyamecha (Japan), Gentok. cha (Japan), Awa-Bancha (Japan), Goishi-cha (Japan), Pu 'er tii, Liubao tii na Fu Brick tii, mana ọdịnaya Teadenol na teas dị iche iche dị nnọọ iche.Ọdịnaya nke Teadenol A na B sitere na 0.01% ruo 6.98% na 0.01% ruo 0.54%, n'otu n'otu.N'otu oge ahụ, oolong, ọcha, akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na nwa teas enweghị ogige ndị a.

N'ihe gbasara nyocha nke ugbu a, ọmụmụ banyere Teadenol ka dị oke, gụnyere naanị isi iyi, ọdịnaya, biosynthesis na ụzọ synthetic zuru ezu, yana usoro ya na mmepe ya ka chọrọ ọtụtụ nyocha.Site na nyocha ọzọ, ogige Teadenol ga-enwe uru mmepe ka ukwuu na atụmanya ngwa sara mbara.

 


Oge nzipu: Jan-04-2022