Lilla te i Kina

 

Lilla teZijuan(Camelia sinensis var.assamicaZijuan) er en ny art af speciel teplante med oprindelse i Yunnan.I 1954 opdagede Zhou Pengju, teforskningsinstituttet ved Yunnan Academy of Agricultural Sciences, tetræer med lilla knopper og blade i Nannuoshan-gruppens tehave i Menghai County.Ifølge sporene fra Zhou Pengju plantede Wang Ping og Wang Ping tetræer i Nannuoshan.Et tetræ med lilla stængler, lilla blade og lilla knopper blev fundet i gruppens tehave, der blev plantet.

lilla te

Det blev oprindeligt navngivet 'Zijian' og senere ændret til 'Zijuan'.I 1985 blev den kunstigt opdrættet til en klonsort, og i 2005 blev den godkendt og beskyttet af Plant New Sort Protection Office i Statens Skovbrugsforvaltning.Sortsretten er 20050031. Stikformering og udplantning har en høj overlevelsesrate.Den er velegnet til vækst i 800-2000 meters højde, med tilstrækkeligt sollys, varm og fugtig, frugtbar jord og en pH-værdi mellem 4,5-5,5.

lilla te

På nuværende tidspunkt har 'Zijuan' et vist omfang af plantning i Yunnan og er blevet introduceret til store teområder i Kina til plantning.Med hensyn til produkter fortsætter folk med at udforske seks typer te ved at bruge lilla gøgete som råmateriale, og mange produkter er blevet dannet.Imidlertid er forarbejdningsteknologien, der er udviklet til Zijuan Pu'er-te, den mest modne og er blevet hilst velkommen og anerkendt af forbrugerne og danner en unik serie af Zijuan Pu'er-produkter.

lilla te

Zijuan grøn te (ristet grøn og soltørret grøn): formen er stærk og fast, farven er mørk lilla, sort og lilla, olieagtig og skinnende;elegant og frisk, svagt kogt kastanjeduft, let duft af kinesisk medicin, ren og frisk;varm suppe er lys lilla, klar og lys, farven bliver lysere, når temperaturen sænkes;indgangen er let bitter og astringerende, den forvandler sig hurtigt, er forfriskende og glat, blød og blød, rig og fyldig og langvarig sødme;den bløde farve på bunden af ​​bladet er indigoblå.

lilla te

Zijuan sort te: Formen er stadig stærk og knudret, mere lige, lidt mørkere, mørkere, suppen er rødlig og lysere, aromaen er rigere og har en honningduft, smagen er blid, og bunden af ​​bladet er lidt hård og rødlig.

Zijuan White Tea: Te-stængerne er tæt knyttet, farven er sølvhvid, og pekoen er afsløret.Suppefarven er lys abrikosgul, duften er mere tydelig, og smagen er frisk og blød.

lilla te

Zijuan Oolong Tea: Formen er stram, farven er sort og olieagtig, aromaen er stærk, smagen er blød og sød, suppen er gyldengul, og bunden af ​​bladet er mørkegrøn med røde kanter.


Indlægstid: Jul-07-2021